WERKGEVERSSUBSIDIES VERVANGEN PREMIEKORTINGEN

 

De premiekortingen en premievrijstellingen waarvan de werkgever tot 2017 gebruik kon maken worden vervangen door twee subsidieregelingen, vastgelegd in de Wet Tegemoetkomingen Loondomein (WTL). Het zijn de regeling Lage-inkomensvoordelen (LIV) en regeling Loonkostenvoordelen (LKV).

 

WERKKOSTENREGELING VEEL WERK?

Onze medewerkers begeleiden u per- soonlijk en deskundig bij de imple- mentatie van de werkkostenregeling en inrichting van uw administratie. Aarzel niet en neem contact met ons op.

 

IDENTIFICATIEPLICHT OP DE WERKPLEK

Iedereen moet zich kunnen identificeren met een geldig identiteitsbewijs, ook op de werkplek. Als werkgever bent u verplicht de identiteit van uw werknemers te controleren.

 

FACTUUREISEN

Ondernemers hebben een degelijke BTW administratie nodig. Daarbij hoort een correcte facturenadministratie. Wanneer geeft u een factuur en waaraan moeten uw facturen voldoen?

 

BEZWAAR MAKEN TEGEN 25% BIJTELLING AUTO?

De bijtellingspercentages voor nieuwe auto’s zijn met ingang van 1 januari 2017 gewijzigd. Het algemene bijtellingspercentage is gewijzigd van 25% naar 22%. Dat geldt uitsluitend voor auto’s met een eerste tenaamstelling vanaf 1 januari 2017 en roept de vraag op: Is deze wijziging discriminerend en kan tegen de bijtelling van 25% bezwaar worden gemaakt?

 

 

ONDERNEMING STARTEN

Start u als ondernemer? Dan krijgt u op verschillende manieren te maken met de Belastingdienst. Wanneer bent u ondernemer voor de belasting? Wat zijn uw rechten en plichten?

Onze medewerkers ondersteunen u graag bij de voorbereiding en start van uw onderneming.